66. kongres FUEN-a u Berlinu održan je od 29.09.-01.10.2022. Uz tribine o raznim temama vezane za nacionalne manjinama u Europi i aktualnim problemima s kojima se susreću. Održane su radne sjednice radnih skupina pod okriljem FUEN-a. U sklopu sjednica okupili su se i predstavnici sadašnjih organizacija članica njemačke manjine iz Hrvatske, Danske, Gruzije, Poljske, Mađarske, Ukrajine, Slovačke, Češke, Rumunjske i Francuske i razgovarali o aktualnoj situaciji. Obavljeni su razgovori s članovima njemačkog Bundestaga, te su predstavnici manjina imali priliku upoznati novu saveznu povjerenicu SR Njemačke gđu Natalie Pawlik. U nastavku dana okupili su se svi sudionici na manjinskoj tržnici gdje su imali priliku predstaviti svoje tradicije i običaje.

Posljednji dan skupa održana je glavna Skupština delegata na kojoj je ponovno izabran predsjednik Vinczeu Lorántu te su Bernard Gaida, Olivia Schubert i Gösta Toft izabrani za troje od ukupno šest novih potpredsjednika FUEN – Savezne unije europskih nacionalnosti.  Svi dolaze iz redova njemačke manjine. Bernard Gaida je vršitelj dužnosti predsjednika AGDM-a od 2016. i bivši dugogodišnji predsjednik Udruge njemačkih udruga/Związek Niemieckich Stowarzyszeń u Poljskoj.
Olivia Schubert je pripadnica mađarko-njemačke manjine i potpredsjednica LdU / MNOÖ – državne samouprave mađarsko-njemačke zajednice. Gösta Toft dolazi iz Sjevernog Schleswiga.

Dosadašnji dopredsjednik Vladimir Ham iz Njemačke zajednice zahvalio se na dosadašnjem mandatu i uspješnoj suradnji.