Projekti

Kazališni festival

Međunarodni kazališni festival na njemačkom jeziku u kontinuitetu se održava od 2001. Jedan vikend u lipnju Njemačka zajednica ugosti mnogo domaćih i stranih kazališnih grupa koje svoja dramska djela izvode na njemačkom jeziku u Dječjem Kazalištu Branka Mihaljevića.

Znanstveni skup

Od 1992. godine u kontinuitetu i bez prekida svake se godine vrlo uspješno održava Znanstveni skup “Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“. Znanstveni skup do sada je održavan u Zagrebu, Požegi i u Osijeku i na njemu je do sada sudjelovalo oko 250 referenata i stručnjaka iz najrazličitijih područja: povjesničari, demografi, politolozi, germanisti, istraživači, itd.

Mjesec njemačke kulture   

Od 2019. godine Njemačka zajednica u listopadu organizira projekt pod nazivom Mjesec njemačke kulture. Tijekom cijelog mjeseca održavaju se razne radionice. Vikendi su rezervirani za veće radionice poput fotomaratona, kazališne radionice, lova na blago, video radionice ili radionice o esekerskom jeziku dok se preko tjedna organiziraju manje radionice poput prikazivanja raznih njemačkih filmova.

Subotnja školica

Već se nekoliko godina u organizaciji Njemačke zajednice i pod vodstvom profesorica Elisabeth Klein i Hanne Klein održava projekt Subotnje školice. Projekt je do sada obuhvaćao održavanje jednog sata njemačkog jezika svakog vikenda za veliku i malu grupu učenika tijekom cijele školske godine.