Povodom 29. rođendana u subotu 18.12.2021. Njemačka zajednica je imala bogat program.

Prijepodne je kao i svake druge subote u mjesecu bilo namijenjeno mališanima u Subotnjoj školici. Ovu subotu su proveli u izrađivanju božićnog nakita za bor, pjevanju njemačkih božićnih pjesama. Zadnje druženje u ovoj godini zaokružili su ukrašavanjem bora u Njemačkoj zajednici.

U sklopu osječkog Adventiranja zbor “Alte Kameraden” održao je koncert u sjenici u Sakuntala parku. Okupljena publika imala je priliku  napraviti kratku pauzu u svojoj šetnji i uživati u klasičnim njemačkim božićnim pjesmama poput O Tannenbaum,  Stille nacht heilige Nacht, Leise rieselt der Schnee,…

U nastavku večeri slijedila je promocija knjige g. Gorana Beusa Richembergha “Nijemci u Zagrebu i okolici kroz stoljeća”. Knjiga objedinjuje skupljenu dokumentaciju koja je prvobitno služila osmišljavanju istoimene izložbe. Kako je materijal za izložbu s vremenom rastao i dosegao opseg koji se ne može potpuno izložiti jednom izložbom, g. Beus donio je odluku, da se zbog velike važnosti informacija koje je sakupio svojim istraživanjima one trebaju sačuvati time što će napisati knjigu. Jedno veoma bitno izdanje koje dokumentira utjecaj njemačke manjine na razvoj grada Zagreb i opisuje živote uglednih Nijemaca i njihov doprinos u kulturi i povijesti.