O načinu života Podunavskih Švaba prije i danas, te raznim običajima uključujući i uskršnje naučili su polaznici Subotnje školice u subotu 09.04. Prikazane su stare fotografije koje su predstavljale život Švaba na selima i u gradu. Ukazano je na različite načine života tih dvaju slojeva, kako su se odijevali, što su jeli, čime su se bavili? U sklopu radionice posjetili su i štand Njemačke zajednice na manifestaciji “Šarana jaja bojama grada”.

 Jedinstvena manifestacija se održava svake godine prije Uskrsa i objedinjuje bogatstvo i raznolikost običaja pripadnika svih 22 nacionalne manjine Grada Osijeka i raznih udruga. Svaka manjina ukrašava svoj štand prema njihovim uskršnjim običajima.

Njemačka zajednica tradicionalno sudjeluje na manifestaciji Grada Osijeka “Šarana jaja bojama grada”. Posjetitelji  su mogli na našem štandu probati razne kolače i torte koje su pekle naše bake za vrijeme Uskrsa, kao što su kuglof, jaje na oko, linzer torta, kolač s višnjama…

U sklopu zabavnog programa manifestacije “Šarana jaja bojama grada” uz nastupe raznih plesnih skupina i zborova, nastupao je i zbor Njemačke zajednice “Alte Kameraden”. Zbor je otpjevao 4 pjesme iz svog redovnog repertoara.