IFA

Ifa (Institut za vanjske poslove) najstarija je njemačka posrednička organizacija. Zalaže se za miran i obogaćujući suživot ljudi i kultura širom svijeta. Ifa promiče razmjenu umjetnosti i kulture u programima izlaganja, dijaloga i konferencija te djeluje kao centar kompetencija za inozemnu kulturnu i obrazovnu politiku. Umrežen je širom svijeta i oslanja se na dugoročnu suradnju temeljenu na partnerstvu. Ifu financiraju Savezni ured za vanjske poslove, savezna pokrajina Baden-Württemberg i glavni grad savezne pokrajine, Stuttgart.

https://www.ifa.de/organisation/

Njemačka zajednica već dugi niz godina surađuje s Ifa-om, na različitim projektima poput programa Kulturnog asistenta. U sklopu tog programa dosada su sudjelovali 2017. Hanna Klein, 2018. Ena Lutring, 2019. Ana Koljanin i 2020. Mislav Barić, a u sklopu programa hospitacije naša voditeljica projekta Hanna Klein provela je mjesec dana u Poljskoj 2018. godine u Domu njemačko-poljske suradnje.

Naši mladi radnici iz ureda Njemačke zajednice također u bilo kojem trenutku sudjeluju na raznim tečajevima i seminarima koje organizira Ifa.