EFEU

Projekt “Engagiert für Europa” želi građane oduševiti idejom ujedinjene Europe i učiniti ljude aktivne u bratimljenju gradova spremnima za budućnost.

Nakon Drugog svjetskog rata zbližavanje naroda često se odvijalo kroz zajedničke susrete. To je rezultiralo dubokim prijateljstvima između ljudi, zajednica i naroda. Međutim, danas sve više ljudi Europu u svojoj raznolikosti ne vidi kao rješenje, već kao problem. Ali za živu i jaku Europu trebaju nam motivirani građani. U projektu želimo pružiti angažiranim ljudima priliku da se upoznaju, profesionalno surađuju i razviju vlastite vještine.

Riječ je o širenju vještina i razvoju i učenju novih kompetencija važnih za angažman 4.0 u Europi. Gradska uprava Pforzheima može računati na postojeće mreže i dokazane partnere u bratimljenju gradova. U ovom Erasmus + projektu, Pforzheim radi na strateškim partnerstvima s Njemačkom zajednicom u Osijeku, Poljsko-njemačkim društvom Czestochowe i Euroculturom Vicenza.

Tema Njemačke zajednice u ovom projektu bila je kulturna baština koja je obrađivana kroz razne radionice na susretu u Osijeku.

https://www.pforzheim.de/efeu.html