Nakon 22. kazališnog festivala nije bilo predaha, predstavnica Njemačke Zajednice iz Hrvatske i ujedno koordinatorica mladih AGDM gđa. Hanna Klein sudjelovala je na 4. Međunarodnoj konferenciji Kulturne zaklade njemačkih prognanika u suradnji s Radnom zajednicom njemačkih manjina u Bayreuthu.

Kroz različite panel diskusije predstavljene su brojne teme vezane uz povezivanje kulturnih projekata i prekogranične suradnje udruga njemačke manjine i sunarodnjaka u Njemačkoj.

Tijekom jedne od brojnih panel rasprava, gospođa Klein je također imala priliku održati uvodni govor na temu prekograničnog umrežavanja u ugovoru o organizaciji mladih te predstaviti projekte koje Njemačka zajednica organizira na temu kulture i prekograničnih projekata.

Sudionici konferencije sudjelovali su i na kulturnoj svečanosti te dodjeli nagrada Zaklade Verbundenheit. Mladi AGDM-a su kroz razgovor s gđom. Natalie Pawlik, Saveznom povjerenicom za pitanja izseljenika i nacionalnih manjina, mogli prenjeti svoje ideje i promatranja.