Erasmus+ Mein Deutsch ist gut – ich spreche mit Mut susret od 28.05.2022. – 30.05.2022.

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića ovog vikenda domaćin je drugom dijelu aktivnost učenja, podučavanja i osposobljavanja u sklopu Erasmus+projekta Mein Deutsch ist gut – ich spreche mit Mut: mit erneuerten Methoden Schueler zum Deutschlernen motivieren, dok je prvi dio susreta zbog pandemije Corona virusa održan virtualno tijekom prosinca 2021. godine.

Ovo je jedan od rijetkih projekata koji se provodi na njemačkom jeziku, čiji je cilj promicati učenje njemačkog jezika, ali i motivirati učenike da ostanu ustrajni u tome. Kako u partnerskim zemljama tako i u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina vrlo je izražen negativan trend da sve manje učenika pohađa nastavu njemačkog jezika bilo kao prvog ili drugog stranog jezika. Ovaj projekt bio je naš zajednički pokušaj
pružanja otpora tom trendu.

U sklopu projekta u ime Njemačke zajednice gđa Hanna Klein održala je radionicu na temu Povijest Podunavskih Švaba, u subotu 28.05.2022. u prostorijama American cornera u GISKO-u, na kojoj se kroz razne aktivnosti osvrnula na živote Švaba kroz povijest i razne varijante njemačkog jezika kojima su se koristili.