U subotu, 5. studenog 2022. održana je velika radionica u sklopu europskog projekta Powered by Reuchlin. Uz dobru suradnju s učenicima II. gimnazije te ostalim sudionicima, koji su sudjelovali i u ranijim aktivnostima, projekt je uspješno odrađen. Sudionici su kao prvu aktivnost pogledali videozapise s objašnjenjima iz malog projekta koje su napravili neki od sudionika. Dok je njima to bio samo podsjetnik, novi polaznici su uz pomoć videa naučili nešto novo o životu Reuchlina i humanizmu u Europi i Hrvatskoj te povezivali utjecaj njemačke manjine (J.J. Storssmayer) na grad Osijek.
Svoje znanje mladi su zatim mogli dokazati u kvizu.
U posljednjoj aktivnosti susreta učenici su izradili vlastiti scenarij na temu Reuchlinova života i humanizma u Europi i Hrvatskoj, a zatim snimili dva kratka videa.

Video grupe 1 https://www.youtube.com/watch?v=niRc4oxwTp8

Video grupe 2 https://www.youtube.com/watch?v=vWwYeSTSddY

  • powered by reuchlin
  • powered by reuchlin
  • powered by reuchlin
  • powered by reuchlin

“Von der Europäischen Union finanziert. Die geäußerten Ansichten und Meinungen entsprechen jedoch ausschließlich denen des Autors bzw. der Autoren und spiegeln nicht zwingend die der Europäischen Union oder der Europäischen Exekutivagentur für Bildung und Kultur (EACEA) wider. Weder die Europäische Union noch die EACEA können dafür verantwortlich gemacht werden.”