14. srpnja 2021. godine posjetio nas je Tony Rei (umjetničkim imenom), svjetski priznat i poznat iluzionist i magičar, a s razlogom upoznavanja ostavštine njegovog pra,pra,pra pretka Adama Reisnera.

Spoznavši svoje porijeklo, želio je vidjeti Osijek gdje je obitelj Reisner ostavila veliki trag u stvaranju industrije. Obitelj Reisner izgradila je prvu tvornicu žigica i ujedno najveću u Europi (oko 1000 zaposlenih), te ostale poznate stambene građevine i vile u gradu.

Za upoznavanje i razgledanje grada i tvornice, te ulice Reisner i stambenih objekata uz stručno vođenje zahvaljujemo g. Grguru Marku Ivankoviću iz Muzeja Slavonije Osijek. U obilasku posjetili smo muzej gdje je priređen lijep doček i obilazak te razgledanje raznih  predmeta iz ostavštine A. Reisnera (prve žigice, vrijedni kućni predmeti i prikazi obitelji) i posjete groblju Sv. Ane i grobnici obitelji Reisner.

Nakon posjete muzeju prijem je bio kod predsjednika Gradskog vijeća g. Vladimira Hama u Gradskom poglavarstvu uz upoznavanja s porijeklom Tonyja Reija. Prijem je završio darivanjem prigodnim poklonom i zajedničkim fotografiranjem.

Na kraju drugog dana g. Rei se srdačno zahvalio tajniku na prijemu u Njemačku zajednicu, a nakon toga odlazi za Beč.

Tekst napisao: Darko Apel