Institut za međunarodne odnose (Institut für Auslandsbeziehungen) iz Stuttgarta (Njemačka) nudi zainteresiranim mladima mogućnost da kroz suradnju s Njemačkom zajednicom steknu iskustvo na području menadžmenta u kulturi. Stipendist/stipendistica će u Njemačkoj zajednici biti zadužen/a za razvoj  i provedbu novih projekata.

Program kulturne pomoći Instituta za međunarodne odnose (ifa) projektno je financiran program za udruge i redakcije njemačkih manjina te za mlade stručnjake iz kulturnog menadžmenta, medija i obrazovanja mladih. U tom okviru ifa Institut za međunarodne kulturne odnose iz Stuttgarta nudi zainteresiranim mladima i odraslima priliku za rad s Njemačkom zajednicom kako bi stekli iskustvo u području kulturnog menadžmenta kroz rad na različitim projektima Zajednice i svakodnevnim radom na izradi projekata. Stipendist bi bio odgovoran za razvoj i provedbu projekta u njemačkoj zajednici u Osijeku.

Opis zadataka:

  1. Jačanje odnosa s javnošću
  2. Jačanje rada s mladima udruge
  3. Izdađivanje programa i organizacija 31. Međunarodni znanstveni skup “Njemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu” i njegovu provedbu

Stipendist/stipendistica će tijekom programa sudjelovati na usavršavanju koje će organizirati Institut za međunarodne odnose (IfA). Uz to, stipendistu/stipendistici će biti ponuđene daljnje mogućnosti za usavršavanje, a njegov/njezin rad će u planiranju i realizaciji projekata biti individualno mentorski praćen.

Ova stipendija nudi mogućnosti jezičnog usavršavanja kao i stjecanje profesionalnih iskustava na području projektnog planiranja i provedbe projekata kroz menadžment u kulturi. Stipendist/stipendistica će stjecati iskustva u međunarodnim okvirima, upoznat će organizacijsku strukturu i procese u organizacijskom menadžmentu. Nudimo iskustvo rada u timu te upoznavanje kulturne politike SR Njemačke.

Ako se prepoznajete, nudimo Vam:

Stipendiju u trajanju od 4 mjeseci: od 1. rujna do 31. prosinca 2023.

Honorar: 400,00 EUR mjesečno

Opremljeno radno mjesto u uredu Njemačke zajednice, Ribarska 1

Seminar

Suradnja na svim nadolazećim projektima Njemačke zajednice tijekom programskog razdoblja

Mentoriranje u svim fazama projekta

Od Vas očekujemo:

Obavezni uvjeti:

Dobro do odlično znanje njemačkog jezika;

Dobro do odlično usmeno i pismeno izražavanje na hrvatskom i njemačkom jeziku;

Minimalno srednja stručna sprema;

Dob: između 18 – 35 godina;

Odlično poznavanje rada na računalu;

Samoinicijativu i spremnost za učenje i daljnje usavršavanje;

Poželjni uvjeti:

Apsolvent/ica ili završen fakultet (Bacc. Univ.; Mag.)

Komunikativnost i sposobnost održavanja kontakata, umrežavanja;

Želja i interes za dugoročnijim angažmanom u Njemačkoj zajednici;

Iskustvo u projektima u kulturi.

Za Vašu prijavu nam dostavite slijedeće dokumente:

CV (EU-format) na njemačkom jeziku;

Motivacijsko pismo na njemačkom jeziku;

Svjedodžbe

Ukoliko ispunjavate uvjete za stipendiju, molimo Vas da gore navedene dokumente dostavite najkasnije do 24. kolovoza 2023. godine elektronskim putem, poštom ili osobno na:

Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj

Ribarska 1

31000 Osijek, Hrvatska

E-mail: vdg.osijek@gmail.com

Njemačka zajednica prikuplja vaše osobne podatke i koristi ih za popunjavanje radnog mjesta kulturnog asistenta, stoga će vaši podaci također biti poslani IFA-i da donese odluku.