U razdoblju od 16. do 22. srpnja 2022. godine je ukupno 9 predstavnika mladih AGDM-a iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Rusije, Kazahstana, Ukrajine, Srbije, Latvije i Poljske boravilo na prvom treningu AGDM JuLeiCa za voditelje radionica za mlade u Schloss Bahratal domu mladih u Bad Gottleuba – Berggiesshübel,  djo – Njemačka mladež u Europi,  Savezna udruga e.V. i djo –  Njemačka mladež u Europi, državna udruga Saske.

U sklopu edukacije održana su predavanja na razne teme potrebne svakom voditelju radionica i kampova za mlade kao što su projektmanagement, pravo, diskriminacija i kako se nositi s njom, ugroženosti djeteta te pedagogija i razne metode i igre u prirodi.

Posljednju večer sudionike edukacije posjetili su glasnogovornik AGDM-a Bernard Gaida, koordinatorica AGDM-a Renata Trischler,  predsjednik Nacionalne skupštine njemačkih udruga u Češkoj Martin Herbert Dzingel i njihov novi kultur manager Maximilian Schmidt, voditeljica djo – Njemačke mladeži u Europi – država udruga Hanna Campos te počasni gost dr.  Jens Baumann, Zastupnik kasnih preseljenika i njemčakih manjina u saskom ministarstvu unutarnjih poslova.

Gostima su sudionici predstavili sadržaje i metode koje su naučili tokom edukacije, te iskazali svoje oduševljenje prema odabranim sadržajima koji su osmislili voditelji Juleica programa. Sudionicima su podjeljene diplome za sudjelovanje.