Njemačka zajednica je imala čast primiti Veleposlanika dr. Roberta Klinkea i voditeljicu Odjela za kulturu gđu Nathalie Linow, koji su posjetili izložbu u utorak  12.10.2021.  Budući da je ovo jedna od posljednjih postaja putujeće izložbe, Veleposlaniku je bilo drago što je uspio iskoristiti priliku kroz medijalne kutije i tekstualne panele s raznim citatima i pričama saznati mnogo toga o jeziku, kulturi, tradicijama i vjeri njemačkih manjina u tih 25 država.

Financirano od strane Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Otvorenje izložbe „U dva svijeta – 25 njemačkih priča. Njemačke manjine se predstavljaju.“ održano je u Kulturnom centru 10.10.2021. u 18 sati.

Uvodne riječi prije otvorenja izložbe uputili su predsjednik Njemačke zajednice g. Vladimir Ham i koordinatorica Radne zajednice njemačkih manjina gđa
Renata Trischler koji su posjetiteljima približili priču njemačkih manjina u Hrvatskoj i ostalih 24 priča koje su predstavljene u izložbi. Samu izložbu je otvorila dogradonačelnica Jasenka Crnković i pozvala sve da izložbu pogledaju do kraja listopada u foajeu Kulturnog centra.  Izložba je izraz povezanosti njemačkih manjina u Europi i Središnjoj Aziji. AGDM ju je sastavio u zajedničkoj suradnji s pojedinim manjinskim udrugama. Cilj ove putujuće izložbe je na licu mjesta dati ne samo više saznanja o manjini, nego da i Nijemci stoljećima žive u tako puno država.