Godišnji skup Radne zajednice njemačkih manjina ove godine povodom 30. obljetnice postojanja,  nakon 2 godine ponovno je održan uživo. Ovaj put ugostila nas je njemačka manjina u Nordschleswigu. Predstavnici njemačkih manjina iz Rusije, Poljske, Ukrajine, Slovačke, Češke, Rumunjske, Hrvatske, Latvije, Slovenije, Kazahstana, Gruzije, Srbije, Mađarske i Litve. Kako su restrikcije zbog Covid-19 pandemije različite u svim državama, neki predstavnici su sudjelovali uživo dok su se ostali uključili putem Zoom platforme.

Prvo večer su se predstavnici okupili u prostorijama Njemačkog veslačkog kluba u Haderslevenu, gdje je službeno i otvoren 30. Skup Radnje zajednice njemačkih manjina.

Drugi dan Skupa je bio pun doživljaja i razgovora. Predstavnici su obišli tijekom prijepodneva Njemački muzej u Sonderburgu, gdje su pogledali izložbu o povijesti njemačke manjine u pograničnom području Danske. Posjetili su i Njemačku gimnaziju u Aabenraa, koju pohađaju učenici njemačke manjine.

Popodnevni dio programa su proveli u Obrazovnoj ustanovi Knivsberg, gdje su tijekom dva sastanka iznesena izvješća iz pojedinih Država i obrađene razne teme.

Subota 6.11.2021. je provedena u znaku slavlja. Tokom dana su predstavnici sudjelovali na slavlju Deutscher Tag 2021, koji se održao u prostorijama Nachschule u Tingleffu.

U večernjim satima svečano je obilježen 30. rođendan Radne zajednice njemačkih manjina u obrazovnoj ustanovi Knivsberg.