U đakovačkoj katedrali je povodom 20. obljetnice osnivanja Ogranka Njemačke zajednice u Đakovu održana 1. sveta misa  na njemačkom jeziku od 45. godine.  Misu je glazbeno popratio zbor Njemačke zajednice  “Alte Kameraden”.

U prostoru Kuće Reichsmann otvorena je izložba fotografija koja prikazuje presjek rada đakovačkog Ogranka Njemačke zajednice kroz protekla dva desetljeća. Uz počasne govore predsjednika ogranka g. Vilima Haasa i predsjednika Njemačke zajednice g. Vladimira Ham, koji su se u svojim govorima osvrnuli na uspješni rad Ogranka, gostima se obratio i dogradonačelnik g. Antun Galić i naglasio uspješnu suradnju s Gradom Đakovom.

U čast Podunavskih Švaba je Zbor “Alte Kameraden” otpjevao himnu Podunavskih Švaba te prigodne pjesme na njemačkom jeziku.

Prof. Dubravko Aladić održao je kratko predavanje na temu “Dolazak, život i rad Nijemaca – Podunavskih Švaba u Đakovštinu”.

Gospodin Vilim Haas u nastavku večeri predao je zahvalnice zaslužnim prijateljima Ogranka te podjelio nagrade pobjednicima foto natječaja “Tragovi Nijemaca u Đakovu (i okolici)”.

Za najmlađe goste održana je radionica “O kulturi ljudi koji govore njemački jezik” koju su vodile prof. Silvija Profusek i prof. Tanja Schleis.