Singgruppe “Nota Livre”, Entre Rios (Brazil) – Vukovar, 11.07.2013.

 

Singgruppe “Nota Livre” (Freie Noten) iz Entre Riosa,Brazil, na gostovanju u Vukovaru (Adica)  11.07.2013. 

Na svojoj turneji kroz Europu, naši “Donauschwaben” iz Brazila gostovali su u Vukovaru, pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, grada Vukovara i Njemačke zajednice. Okupljenu publiku pozdravili su Dara Mayer, predsjednica Udruge Nijemaca i Austrijanaca iz Vukovara, Viviane Schüssler, programska koordinatorica kulturnog centra Mathias Leh iz Entre Riosa i Renata Trischler izvršna direktorica Njemačke zajednice iz Osijeka, a nakon toga su nam dragi gosti izveli svoj program podijeljen u tri dijela : prvi,”schwowischen“, u kojemu su izvodili tradicionalne pjesme poput “Seid ihr gegrüßt deutsche Brüder “, “Kein schöner land“, “Muß I´denn” i nastavili sa poutpourri-jem sa pjesmama “Das schönste auf der Welt ist mein Tirolerland“, “Horch was kommt von draußen rein“, “So ein Tag, so wunderschön wie heute” usw.

Dara_1 Viviane_3 Renata_2 zbor ER-1 zastave

U drugome dijelu programa, gosti su nastavili sa izvodjenjem pjesama kojima su predstavili i druge manjine koje žive u Brazilu: “L´immigrante italiano“, “Can Can“, “Kung Fu fighting“, “Sweet Home Alabama” usw.

Kungfu Kan Afrika Rusini Kaubojke Moscau

Treći dio programa bio je rezerviran za predstavljanje raznolikih etničkih i kulturnih grupa koje obitavaju u Brazilu i izvodjenjem tradicionalne rumbe i sambe po kojima je Brazil postao prepoznatljiv u svijetu: “Todo dia era dia de indio“, “Garota de Ipanema“, “Vermehlo“,”Vida de viajante” .

Ind_1 Ind_2 Ind_3 plavahaljina grupa grupa_2

Video zapis : http://youtu.be/qO0eJJrv2AU

Nakon programa pred brojnom publikom u Etno-centru Adica, nastavljeno je druženje s domaćinima, a sutradan nastavak ovogodišnje turneje po Europi.