Schwabenball , Vukovar, 04. lipnja 2016.

4.lipnja 2016. u Vukovaru, u hotelu Lav, održan je tradicionalni „Schwabenball“ u organizaciji Udruge Nijemaca i Austrijanaca iz Vukovara. Gostima se obratio i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, a gospođa Dara Mayer, predsjednica Udruge Nijemaca i Austrijanaca iz Vukovara pozdravila je sve prisutne i zahvalila im se na doprinosu  u očuvanju kulturne baštine Podunavskih Švaba.

 Uz domaćine, u programu su nastupili i pjevački zborovi – poput zbora „Liederkranz“ iz mjesta Lančug iz Mađarske, zbora Njemačkog udruženja „Donau“ iz Novog Sada i zbora Njemačke zajednice iz Osijeka „Alte Kameraden“. Osim njih, ovoj gala večeri prisustvovale su i delegacija Njemačkog udruženja iz Subotice „Maria Theresipolis”, Njemačko udruženje iz Bačke Palanke, Njemačko udruženje „Karlowitz“ iz Sremskih Karlovaca, Njemački kulturni centar „Gete“ iz Sremske Mitrovice, Njemačko udruženje „Gerhardt“ iz Sombora, Udruženje Nemaca iz Rume, te predstavnici Njemačke zajednice ogranka Đakovo.Nakon zvaničnog  programa, uzvanike su zabavljali odlični „MGM“, sastav koji izvodi popularne i svevremenske njemačke pjesme, a gosti su im se pridružili plesom i pjesmom.

Hvala Udruzi Nijemaca i Austrijanaca i njenoj predsjednici gospođi Dari Mayer za odlično organizirano druženje Podunavskih Švaba iz Hrvatske i susjednih zemalja !!!

vua vub vuc vud vue vuf vug vuh vui