Donauschwabentreffen, Surgetin (Mađarska), 30.08.2014.

Manifestacija pod nazivom Donauschwabentreffen, koja je okupila pripadnike Podunavskih Nijemaca iz Mađarske, Vojvodine i Hrvatske, održana je 30.08.2014. u mjestu Surgetin u Mađarskoj.
Kao naši predstavnici nastupili su pjevački zborovi “Drei Rosen” iz Vukovara i “Alte Kameraden” iz Osijeka, koji su se predstavili tradicionalnim njemačkim pjesmama i pjesmama s tematikom Podunavskih Švaba.Uz njih, u našoj maloj delegaciji, sudjelovali su i članovi Vorstanda Njemačke zajednice, Elisabeth Klein i Berislav Hengl, tajnik Darko Apel, te Izvršna direktorica Renata Trischler.
U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, u Surgetinu su se okupile pjevačke i plesne skupine Podunavskih Švaba iz Mađarske, Vojvodine i Hrvatske, te izvele svoje programe. Pred nešto više od 1000 posjetitelja, koji su došli ne samo iz Mađarske , nego i iz susjednih zemalja, oko 200 izvođača je prezentiralo raznolikosti kulture Podunavskih Švaba. Program su otvorili domaćini, “Chor der deutschen Selbstverwaltung”, izvođenjem himne Podunavskih Švaba, nakon čega je pozdravni govor održao gradonačelnik Surgetina. Voditelj programa bio je Zoltan Schmidt.
Manifestacija je završena koncertom grupe „Jungen Paldauer“ iz Austrije ( http://youtu.be/bWPHooSXAO0 ), a druženje se nastavilo do ranih jutarnjih sati !

 

sa

 

sl saa sb sc sd se sf sg sh si sj sk