Kleines Oktoberfest Osijek 2018

U subotu, 6.10.2018., održan je drugi po redu Kleines Oktoberfest gdje je Njemačka zajednica sudjelovala kao suorganizator u suradnji Udruge Osijek craft beer festival  uz potporu grada Osijeka, Turističke zajednice i OBŽ.

Oktoberfest je održan u Sunčanoj ulici i tradicionalno je otvoren prvim točenim pivom iz bureta, u koje je zabiti slavinu čast imao predsjenik Njemačke zajednice, gospodin Vladimir Ham.

Po uzoru na prošlogodišnji osječki Oktoberfest organizatori su posjetiteljima priredili raznovrsni gatronomski kao i zabavni program. Na sceni su se ove godine izmjenjivali pjevački zbor Njemačke zajednice – Zemaljske udruge Podunavskih Švaba „Alte Kameraden“ s programom tradicionalnih njemačkih pjesama, zabavni bend MGM s repertoarom njemačkih šlagera, te originalna švapska limena glazba iz Waschkuta u Mađarskoj pod nazivom „Wagabunden Blasskapelle“.

Posjetitelji su i ove godine imali priliku kušati razna piva iz pivovara koje su osnovale najpoznatiji svjetski Oktoberfest, onaj u Münchenu: Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr te bavarskih pivovara Schneider i Maxlrainer, dok će se u pivnici Gajba na šest točionika ponuditi hrvatska craft piva: osječka Legionar i Beckers, te zagrebačka Zmajsko, Nova Runda i Garden. Uz piva posjetitelji su mogli uživati i u bogatoj kulinarskoj ponudi nadahnutoj Bavarskom kao npr. koljenica s kiselim kupusom, bijele pivske kobasice, pečeni pilići, ali i slavonske kobasice i palačinke.

Oktoberfest je posjetilo mnoštvo ljudi, uz zahvale gospodinu Tiboru Kainžu nadamo se još boljem Oktoberfestu iduće godine.