druženja članova

BOŽIĆNI DOMJENAK 2016

18. prosinca 2016. Njemačka zajednica Osijek organizirala je tradicionalni božićni domjenak u dvorani „Bells“ na kojem su se okupljenim članovima obratili predsjednik Zorislav Schönberger i izvršna direktorica Renata Trischler. Nakon što su pozdravili goste i zaželjeli im sretan Božić i novogodišnje praznike, zbor Njemačke zajednice „Alte Kameraden“ izveo je prigodan božićni program – poslije izvođenja himne podunavskih Švaba. Mnogobrojni gosti su se zatim zabavili pjesmom i plesom, a i ovaj put nastupio je naš „domaći“ band „MGM“ čiji repertoar se sastoji od popularnih njemačkih i inih hitova. Veče je brzo prošlo, a najuporniji su se ostali družiti i kada je većina starijih članova otišla svojim domovima. U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi tako smo i ove godine dočekali još jednu božićnu proslavu u krugu prijatelja, članova Njemačke zajednice iz Osijeka, Đakova i Bilja.


ESSEKERSKI OKTOBERFEST 2016

Ovogodišnji Essekerski Oktoberfest, u organizaciji Njemačke zajednice iz Osijeka, održan je u Domu Željezničara 21.10. 2016. s početkom u 19:00h. Predsjednik Zorislav Schönberger i izvršna direktorica Renata Trischler u uvodnom govoru su pozdravili sve prisutne, a himnu podunavskih Švaba i prigodni program izveo je naš zbor “Alte Kameraden”. Nakon toga svi prisutni su zaplesali uz zvuke glazbe naših starih poznanika iz grupe “MGM”, a njima su se priključili i naši dragi gosti iz Sombora, Vukovara i Đakova. U veseloj atmosferi i dobrome društvu veče je brzo prošlo, a kako je to izgledalo pogledajte na fotografijama našeg tajnika Darka Apela. 

oa ob oc od of oh


BOŽIĆNI DOMJENAK 04.12.2015.

U Domu Željezničara, osječkoj sali u kojoj održavamo naše manifestacije, 04. prosinca 2015. opet smo se okupili na  tradicionalnom božićnom domjenku u organizaciji Njemačke zajednice iz Osijeka. Sve prisutne pozdravili su predsjednik Zorislav Schönberger i izvršna direktorica Renata Trischler, a himnu podunavskih Švaba pod nazivom “Volkshymne der Donauschwaben” izveo je zbor Njemačke zajednice “Alte Kameraden”. Ovaj put ugostili smo i goste iz inozemstva : kao predstavnici austrijskog Landsmanschafta iz Beča,posjetili su nas Helmut Loicht i Erich Danneberg, a iz Vojvodine su nam došli predsjednik Njemačkog udruženja “St. Gerhard” iz Sombora Anton Beck i Bruno Schmee predstavnik Udruge Nijemaca iz Rume. Na svečanosti su sudjelovali i članovi Udruge Nijemaca i Austrijanaca iz Vukovara pod predsjedništvom Dare Mayer. Nakon zvaničnog programa i svečane večere, kao i uvijek smo se družili uz ples i pjesmu, pod dirigentskom palicom Matije Greifa i sastava “MGM”. Hvala svima i dogodine se vidimo opet !

bda bdb bdc bdd bde bdf


ESSEKERSKI OKTOBERFEST 24.10.2015.

Essekerski Oktoberfest ove godine je održan 24.10.2015. u prepunoj dvorani Doma željezničara . Svečanost su otvorili predsjednik Zorislav Schönberger i izvršna direktorica Renata Trischler, a za glazbu su i ovoga puta bili zaduženi naši dragi “MGM”, glazbeni sastav koji je sve prisutne zabavljao izvođenjem njemačkih i ostalih plesnih hitova. Uz odličnu glazbu,pivo i kobasice , koje je na prostoru ispred doma brzinom munje pekao naš omiljeni član Vladimir Flatcher, brzo nam je proteklo vrijeme.  Hvala svima koji su se došli družiti i plesati do kasno u noć!

ofa ofb ofc ofd ofe off


BOŽIĆNI DOMJENAK  19.12.2014

U dvorani Doma željezničara 19.12.2014. održan je tradicionalni domjenak u organizaciji Njemačke zajednice. Nakon pozdravnog govora predsjednika Njemačke zajednice Z. Schönbergera, prigodnim Božićnim programom publiku su pozdravili i pjevači zbora “Alte Kameraden”. Za glazbu je ovaj puta bio zadužen osječki sastav “Essekeri” koji je publiku rasplesao njemačkim hitovima, evergreenima i domaćom zabavnom glazbom.

Vidimo se i slijedeće godine !

bda bdb bdc bdd bde bdf


ESSEKERSKI OKTOBERFEST 2014

Ovogodišnji Oktoberfest održan je 19.10.2014. u dvorani Doma željezničara . Pozdravnim govorom predsjednika Njemačke zajednice Z. Schönbergera, te nastupom zbora “Alte Kameraden“, otvorena je još jednom manifestacija koja je privukla pažnju svih naših članova i simpatizera. Glazbeni sastav “MGM” je još jednom podigao publiku na noge, te se druženje uz pjesmu i ples nastavilo do kasno u noć. Kako je to izgledalo, pogledajte na fotografijama D. Apela:

ofa ofb ofd

ofe off ofg

 


ESSEKERSKI OKTOBERFEST  2013

I ove godine održan je tradicionalni Essekerski Oktoberfest u sali Glasser”, uz prisustvo oko 200 pripadnika Njemačke Zajednice iz Osijeka i gostiju iz Vukovara. Glazbeni sastav “MGM” briljantno je “zapalio” sve prisutne izvodjenjem najpoznatijih  njemačkih hitova, te su im se pjevanjem i plesom priključili svi prisutni, bez obzira na godine. Uz pivo, pivske kobasice i veselo društvo, nije bilo ni traga generacijskome  jazu! Veselo društvo zabavljalo se satima, a glazbeni sastavMGM” neumorno je držao publiku na plesnom podiju.Starije napjeve popratilo je zajedničko pjevanje, sa stolova se nazdravljalo svim prisutnim gostima,a obnovili su se i stari kontakti i prijateljstva.Vrhunsko druženje, isprepleteno emocijama i nadasve pozitivnom energijom, nastavilo se do kasnih sati.Do sada najposjećeniji Essekerski Oktoberfest dokazao se još jednom odličnom, vrhunskom organizacijom  i pokazao da će se pod zastavom Podunavskih Švaba i u budućnosti nastaviti ova manifestacija dobre volje,druženja i prijateljstva.

ofa ofb ofc

ofd ofe off

ofg ofh ofi

ofj ofl ofk