XXV. MEĐUNARODNI ZNANSTVENI SKUP NIJEMCI I AUSTRIJANCI U HRVATSKOM KRUGU

U Osijeku je 3. do 5. listopada održan je 25. Međunarodni znanstveni skup: Nijemci i Austrijanci u  hrvatskom kulturnom krugu. Na početku skupa predstavljen je Zbornik radova – Jahrbuch, s 24. Skupa, u kojem su objavljeni svi referati s tog skupa. Nažalost radovi su na hrvatskom jeziku, a sažeci su na njemačkom Jeziku.

 

Galerija fotografija

 

 

 

Na ovogodišnjem Skupu prikazan je 41 rad iz raznih područja znanosti, kulture, sporta i dr. Važno je ukazati na činjenicu, da je skup međunarodnog karaktera, jer su učestvovali referenti i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Ako se osvrnemo na proteklih 25 godina ovog znanstvenog Skupa ne smijemo smetnuti s uma činjenicu, da je vrlo brzo postigao značajan ugled. Isto tako važna je činjenica da je u tom razdoblju objavljeno preko 650 naučnih radova i priopćenja. Ono što daje posebnu vrijednost ovom znanstvenom Skupu je činjenica da se često radi i ljudima i/ili događajima, koji su namjerno zataškavani i time prepuštani zaboravu. Nadamo se da će ovaj Skup i u budućnost «obrisati prašinu» s mnogih zanimljivih tema.