Vladimir Ham novi predsjednik Njemačke zajednice

OSIJEK – Vladimir Ham je postao novi predsjednik Njemačke zajednice – Zemaljske udruge Podunavskih Švaba u Hrvatskoj. Odlučeno je to na redovnoj izvještajnoj i izbornoj skupštini najveće udruge pripadnika njemačke i austrijske manjine u Hrvatskoj, održane u subotu, 17. ožujka 2018. godine u Osijeku.

 

Nakon što je Skupština Zajednice usvojila izvješća o radu, financijskom poslovanju i nalazu nadzornog odbora za 2017. Godinu i razriješilo dosadašnje vodstvo, izabrano je novo vodstvo u sastavu – predsjednik Vladimir Ham, zamjenik predsjednika Eduard Werkmann i tajnik Darko Apel, te članovi Izvršnog odbora Vilim Haas, Berislav Hengl, Matija Greif, Ivan Jobst, Eliabeth Klein, Kristijan Koch, Nikola Mak, Zdravko Schmidt i Zorislav Schönberger, dok su članovi Nadzornog odbora Vlatko Rot, Antun Knochl i Josip Solanović.

Za njegov nesebični rad u tri predsjednička mandata Zorislavu Schönbergeru novi predsjednik Vladimir Ham uručio je posebnu Zahvalnicu.

Također i bivšoj izvršnoj direktorici Renati Trischler za njen nesebični volonterski i profesionalni rad dodijeljena je posebna Zahvalnica, koja će joj biti uručena prvom prilikom u Osijeku.