Prvi Kleines Oktoberfest u Osijeku

U subotu, 7.10.2017., u Sunčanoj ulici, održan je prvi Kleines Oktoberfest gdje je Njemačka zajednica sudjelovala kao suorganizator uz Kušaonicu piva Gajba, Grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju te Turističku zajednicu Grada Osijeka.

Oktoberfest je tradicionalno otvoren uz prvo natočeno pivo iz bureta u koje je zabiti slavinu čast imao dogradonačelnik Boris Piližota.

Taj su dan naši sugrađani mogli uživati u raznim delicijama tradicionalnim za Oktoberfest. Priliku su imali kušati originalna piva koja se toče i na velikom Oktoberfestu u Njemačkoj, kao što su Augustiner, Paulaner i Hacker-Pschorr, te još dvije bavarske pivovare Schneider i Maxlrainer. Kao podrška domaćim pivovarama, zastupali su nas vinkovački Valens te osječki Legionar. Restoran Muzej okusa te bizovački restoran Sunčane toplice pripremili su pivske kobasice i perece, koljenice s kiselim kupusom te ostala festivalska tradicionalna jela. Kako bi posjetitelji zasladili večer, pobrinuo se za to Mr. Činkos sa svojim neodoljivim bombastičnim palačinkama.

Uz ispijanje piva, gosti su mogli uživati i u pravom švabskom glazbenom programu koji su pripremili zbor Njemačke zajednice Alte Kameraden te grupa M.G.M.

Oktoberfest je posjetilo mnoštvo ljudi te se mogao osjetiti pravi duh festivala kroz žamor, pjesmu, smijeh i ples do ponoći.

Najveća zahvala ide gospodinu Tiboru Kainzu i njegovoj kušaonici Gajba, koji su zaslužni za atmosferu i nezaboravan osjećaj donesen kroz minhenski Oktoberfest u Osijeku.

Ne kažu bez razloga kako ljubav prolazi kroz želudac, pa se tako nadamo kako ćemo ovim događajem pokrenuti novu tradiciju u našem gradu, ponovno rasplesati građane švabskom glazbom te ih oduševiti njemačkom tradicionalnom kuhinjom.

 

http://www.glas-slavonije.hr/345082/3/Craft-Beer-Festival-odusevio-i-Malim-Oktoberfestom

http://www.osijek031.com/galerija/thumbnails.php?album=2515&page=1&sort=na

http://sib.rtl.hr/galerija/dogadjanja/20911-galerija-tisuce-posjetitelja-na-osjeckom-oktoberfestu.html