Projekt „Engagiert für Europa“,20.-24.11.2019.

Od 20. do 24. studenog u Czestochowi, Poljskoj, održan je treći krug nastavnih aktivnosti. Kao i na prethodnim aktivnostima, sudionike je i ovaj put očekivao uzbudljiv program.

EFEU-01-2020

Nakon uvodnog kruga upoznavanja s programom prve večeri, 20.11., upoznavanje grada Chenstochowe započelo je sutradan, 21.11., prijemom u gradskoj vijećnici od strane gradskog predsjednika Krzysztofa Matyjaszczyka i gradskog povjerenika za gradove prijatelje grada Czestochowe. Sudionici su kroz lijepu prezentaciju imali priliku saznati nešto više o demografiji, politici, kulturi, gospodarstvu i životu općenito u tom gradu. Nakon toga je slijedio zajednički obilazak grada kroz koji su sudionici upoznali uličnu umjetnost Tomasza Setowskog, kao i samostan Jasna Góra koji je znamenito mjesto hodočašća u tom dijelu Poljske.

Drugi su dan, 22.11., sudionici proveli na Sveučilištu Jan Długosz gdje im je odvjetnik i novinar Jakub Szymański iz TV postaje „TV Orion“ održao cjelodnevnu radionicu na temu „Odnosi s javnošću i društveni mediji“. Kako bi iz prve ruke saznali kako mediji funkcioniraju, sudionici su posjetili televizijski studio i isprobali se kao moderatori.

Trećega dana su održani sastanci, tj. prezentacije Akademije za treću dob i uprave Vijeća mladih Czestochowe. Sudionici su tako dobili uvid u aktivnosti koje grad Czenstochowa nudi svim uzrastima. Zatim je slijedio posjet Kulturnom centru za mlade. Nakon toga se raspravljalo o bitnim točkama samog projekta.

Zadnji dan, 24.11. bio je rezerviran za evaluacijsku rudnu. Tijekom evaluacije sudionici su na kreativan način ocijenili ovaj susret i odnijeli kući brojne ideje za budućnost te dogovorili daljnje projekte.