Obrazovne aktivnosti u Vicenzi povodom EU-projekta „Engagiert für Europa“

Nakon uvodnog seminara u Pforzheimu je od 04.03.-08.03.2019. u Vicenzi održan  prvi seminar obrazovnih aktivnosti. U aktivnostima su sudjelovala tri predstavnika svake partnerske organizacije iz Osijeka, Tschenstochove, Pforzheima i našeg domaćina Vicenza. Sudionici su imali uspješnu razmjenu iskustava gdje su svojim partnerima prezentirali što su učinili u vremenu između njihovih susreta.

Naš domaćin, organizacija Eurocultura, upoznala nas je s mnogim različitim mogućnostima mobilnosti u EU i dala nam uvid u način rada tih projekata. Svi su partneri izložili svoje prezentacije u kojima su predstavili svoje daljnje planove. Na prijemu u Gradu Vicenzi od strane gradskog vijećnika Leonarda De Marza dobili su mnogo zanimljivih informacija o Vicenzi i njezinim gradovima partnerima.

Na temi o mogućnostima za mobilnost EU-a nije se samo odrađivala teorija, nego smo čuli i izravna iskustva nekih mladih koji su sudjelovali u programima. Kao npr. u volonterskoj službi, osoba koja je otišla iz Italije u Njemačku i 2 osobe koje su došle u Italiju kako bi odslužile svoju dobrovoljnu službu. Mnogo pozitivnih mišljenja.

Također su razmijenjeni planovi za budućnost i date smjernice o tome kako najbolje riješiti i dokumentirati zadatke koje svaki partner ima.

Sljedeći sastanak bit će u Osijeku, ostanite s nama i ne propustite ništa.