Österreichische Landmannschaft – Subotica, 13. veljače 2016.

U Subotici je 13. veljače 2016. u organizaciji Nemačkog udruženja “Maria Theresiopolis” iz Subotice održano predavanje predstavnika „Österreichische Landmannschaft” iz Austrije Helmut Loichta  i mag. Erich Danneberga , te prof. dr Kolomana Brennera iz Mađarske. Cilj predavanja je bio upoznavanje sa radom i mogućnostima suradnje sa austrijskom organizacijom „Österreichische   Landmannschaft” , a kao ciljna grupa  pozvani su profesori njemačkog kao prvog i drugog stranog jezika, predstavnici i članovi njemačkih udruženja u Vojvodini i šire i, naravno, predstavnici Nacionalnog savjeta njemačke nacionalne manjine.

Nakon pozdravnog govora predsjednika Nacionalnog savjeta njemačke nacionalne manjine Lasla Genc Mendlera, predavanja su održali gospodin Danneberg i gospodin Loicht, a zatim je o statusu nacionalnih manjina na teritoriji EU govorio dr. Koloman Brenner iz Mađarske. Mini simpozij zatvorili su zbor Njemačkog udruženja „Maria Theresiopolis“ iz Subotice pod nazivom „Regenbogen“, dječji zbor „Sonnenlicht“ i plesna grupa „Crystal“.

Delegaciju Njemačke zajednice predstavljali su predsjednik Zorislav Schönberger, izvršna direktorica Renata Trischler i tajnik Darko Apel, te predsjednica Udruge Nijemaca i Austrijanaca Dara Mayer iz Vukovara.

sa sb sc sd se sf