Dan Europe

U srijedu 09.05.2018. je povodom  Dana Europe Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Osijeku, sudjelovala na radionicama i kvizu koje je organizirao Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek). Radionice su se održale u Dječjem Kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Raznoliki program je privukao učenike srednjih škola iz Osijeka.

 

 

Program se sastojao od:

17:00 -18:45

Kratki tečajevi jezika („Speak dating“) na kojima su sudionici uz govornike češkog, francuskog, mađarskog, njemačkog, slovačkog i hrvatskog znakovnog jezika, učili osnovne riječi i izreke.

Nakon kratkog tečaja jezika je usljedio Kviz o poznavanju zanimljivosti i činjenica o Europi, europskim zemljama, jezicima, kulturi.

19:00 – 20:30

Kao završetak popodneva slijedila je plesna predstava koja se sastojala od 28 plesnih točaka u izvedbi Plesnog kluba Broadway, koje su  bile popraćene projekcijom likovnih radova učenika i korisnika Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ Osijek. Svaka plesna točka je predstavljala zanimljivosti iz zemalja Europske unije